» » En iyi tabletler özellikleri ve fiyatları[inceleme]

en_iyi_tabletler
En iyi Tabletler Özelikleri ve Fiyatları
En iyi Tabletler Özelikleri ve Fiyatları
Artık modern dünyanın laptopları tabletler. İnce tasarımları, kolay kullanımı, işlevselliği estetik ve zarif görünümleriyle tabletler önümüzdeki yıllara damga vuracağa benziyor. Dokunmatik telefonların hayatımıza girmesinden sonra  başlayan touch teknolojisi öyle popüler hale geldi ki herkesin elinde tabletleri görmeye başladık. Son dönemde bilgisayar satışlarının cep telefonu ve tablet satışlarıkarşısında kötü durumda olduğunu daha önceki yazılarımızda belirtmiştik.
Tablet deyince herkesin ilk aklına gelen Apple ve iPad. Gerek yenilikleri gerekse donanımsal özellikleriyle diğer tabletler yanına bile yaklaşamıyor. Hatta hangi tableti almalıyımTablet alırken dikkat edilmesi gerekenler? En iyi tablet hangisi? gibi sorularla karşılaştığımızda ilk tavsiyemiz Apple iPad tablet çeşitleri oluyor. Bilisimhaberi.com olarak Tablet alacaklara fikir oluşturması açısından bizdeen son tabletleri değerlendirdik.

iPad Air

Apple’ın görkemli reklam kampanyasının da etkisiyle yarattığı yankı 7 kıtaya yayıldı ve pek çok tüketici tarafından “yılın en iyi tableti”, “paranın alabileceği en iyi tablet” ve benzeri ünvanlarla piyasaya çıktı. Peki ama mobil dünyanın çizglerini belirleyen Apple, pazara fırtına gibi giren iPad Air ile tablet dünyasına ne gibi yenilikler getirdi.

Amazon Kindle Fire HD 8.9 

Zengin, sürükleyici, bir video. Güzel, canlı fotoğraflar. Net, ayrıntılı metin. Film ve TV çalabilen bir büyük, güzel 1920×1200 ekran, sevdiğiniz içeriğin keyfini yüksek çözünürlüklü 1080p kadar gösterir. 254 ppi, Kindle Fire HD 8.9 ekranı  piksel başına düşen en yüksek çözünürlüğe sahiptir. Bir tablet insan gözüne en çok kindle kadar yaklaşabildi. 

Retina Ekranlı 4. ve 5. Nesil iPad

Bazı kullanıcılar (Apple’cılar :)) için en iyisi, adı yeter, şanı yürür Ipad. Tarafsız anlatmaya çalışacağımı söylemiş olsam da, Ipad ile başlayarak sanki kendisini biraz daha ilk sıralara koyduğumu itiraf etmeliyim. Son günlerde IPhone ile satışlarında yüzdesel düşüşler yaşaması IPad’lere de yansıyor. Ama yine de Samsung ile kıyaslanmamalı bence. 4. nesil IPad bizi retina ekranı ile karşılıyor, 9,7″‘te 2048x1536px görünüm veren IPad A6X işlemcisi ile göz dolduruyor. Cihazın 10 saate varan şarj süresi var. Bağlantı olarak wifi, hücresel bağlantı kullanıyor ve 2gb rami ile almam gerek dediğim bir cihaz.

Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Apple’ın iPad’ine Samsung cephesinden gelen yanıt Galaxy Tab serisi. Üçüncü nesil Galaxy Tab henüz resmi olarak açıklanmasa da söylentilere göre özellikleri mevcut Galaxy Tab’in çok benzeri olacak. Android 4.1 işletim sistemi, gücünü 200 MHz hızlandırılmış (1.2 GHz) çift çekirdekli Cortex-A9 işlemcisinden alacak. Ekranın ise yine Galaxy Tab 2′ye benzer şekilde 1,280 x 800p çözünürlük sunması bekleniyor.

Asus Nexus 10

Nexus 10 veya üretici firmanın adıyla birlikte Samsung Nexus 10, Google ve Samsung Electronics tarafından geliştirilen tablet bilgisayardır. Tablet bilgisayar, Google Nexus serisinin ikinci tablet bilgisayarı olup, orijinal ekipman üreticisi (OEM) ve ortakları tarafından, Android mobil işletim sisteminin tüketim cihazlarına belirli bir çizgide uygulanması amacıyla tasarlanmış ve üretilmiştir. İlk 7 inçlik Google Nexus tablet Nexus 7 başarısının ardından, 10.1 inçlik, Nexus 10; 2012 yılı itibariyle 2560 x 1600 piksel ekran çözünürlüğü ile dünyanın en yüksek çözünürlüğüne sahip tablet bilgisayarı olmuştur. Nexus 10, 29 Ekim 2012 tarihinde ilan edildi ve 13 Kasım 2012 tarihinde satışa sunuldu. Cihazın 32 GB depolama kapasitesine sahip sürümü 499 ABD doları, 16 GB depolama kapasitesine sahip sürümü ise 399 ABD doları fiyatla satışa sunuldu. Nexus 4 cep telefonu ile birlikte, Nexus 10 Android 4.2 (“Jelly Bean”) sürümü ile birlikte satışa sunuldu. Yeni sürüm Android işletim sisteminde, “Fotoğraf Küresi” adı verilen 360 ° panoramik fotoğraf çekimi, hızlı ayarları menüsü, kilit ekranda widget kullanabilme, birden fazla kullanıcı için ayrı ayrı oturum ve kullanıcı hesabı oluşturabilme, Google Now’un güncel sürümü, hareketle açılış gibi özellikler getirildi.
Cihazın 29 Ekim 2012 tarihinde New York’ta Nexus 4 ve Android 4.2 sürümü ile birlikte Google tarafından ilan edilmesi bekleniyordu. Ancak Sandy kasırgası nedeniyle iptal edildi.[4] Bunun yerine Google’ın resmi blog yazısında cihaz ortaya çıktı. Oluşan yüksek talep nedeniyle, cihazın satışı Google Play mağazası üzerinden yapıldı. Nexus 10′un 32 GB versiyonunun stokları daha hızlı tükendi. Uluslararası Google Play mağazalarında da benzer durumlar yaşandı. Ancak bazı raporlarda, 32 GB modelinin ABD, İngiltere ve İrlanda gibi piyasalara gelmeye başladığı açıklandı.
Tablet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tablet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Asus Nexus 7

IPad’e kafa tutabilecek cihazlardan biri Nexus serisi. Elbette IPad’in 4. nesili kadar göz dolduran özelliklere sahip değil ama google’ın desteği ve fiyatının cazipliği ile gerek 7 gerek 10 modeli IPad alamadım bunu alayım dedirtiyor. Burada 7″ olanından bahsedeceğim, 1280x700px görüntü veren cihazda 720p film izlenebiliyor. Tegra 3 dört çekirdekli bir işlemciye sahip olan cihaz, 1gb ram ile geliyor. Bağlantı olarak Wifi kullanabiliyor ve Google dedik ya elbette Android yüklü. Ben telefon olarak kullanmakta olduğum Nexus 5′ten gördüğüm kadarıyla, Google aldığı parayı hak edecek kadar destek veriyor Nexus’lara. Son sürüm Android’i kullanmanın verdiği ayrıcalık hissi yetiyor zaten.

Microsoft Surface

Windows’un yeni çocuğu diyorum. Ama maalesef beni tatmin edemiyor artık. Windows 8 ile tam da bekleneni veremediği bir yana biraz da yüksek fiyat ile geldi cihaz. Ama tasarım olarak cihaz güzel ve özellikle standına bayılıyorum. Hatta sırf bu yüzden koydum sanırım yazıma da. :) 10,6″ ile 1366×768 doyurmuyor açıkcası. Aynen Nexus’taki gibi Tegra 3 işlemci ve 2gb ram ile geliyor cihaz. Wifi bağlantı var. Windows alırım başka da bir şey tanımam diyenler için alınabilecek bir tablet.

Blackberry PlayBook

Her ne kadar kullanılmıyor gibi görünse de en güvenli iletişim araçları Blackberry’den geliyor. Tabi çoğunlukla şirketlerin kullandığı bu cihazların yerini bazı şirketlerde IPad bazılarında ise bir android cihaz da alabiliyor. Sonuçta farklı bir işletim sistemi ve dediğim gibi çok güvenli. Cihaz Ti Omap 4430 işlemcisi ve 1gb rami ile geliyor. 7″ bir ekrandan 1024x600px görüntü elde edebiliyoruz. Sonuçta dediğim gibi ön planda eğlence yok ve kullanıcısına yetiyor.

Acer İconia W3

Acer Iconia W3, 1,280 x 800 piksellik 8.1 inç boyutundaki ekranıyla şimdiye kadarki en küçük Windows 8′li tablet. Çift çekirdekli Intel Atom Z2760 işlemcisi 1.8GHz hızında çalışıyor ve 2GB RAM ile tablete güç veriyor. Yeni tabletler ve özellikleri!
Bir önceki yazı olan Flash disk açılmıyor başlıklı haberde Açılmayan flash diskler, Bilgisayar flash belleği okumuyor ve Bilgisayar Usb belleği görmüyor hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

About OSman Onay

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply